Rob Faassen bvba

Wat is gyproc?

Rob Faassen bvba heeft reeds 25 jaar ervaring in het plaatsen van Gyproc. U kunt bij ons terecht voor wanden, plafonds met verzakkingen, rondingen, indirecte verlichting en nog veel meer zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Gyprocwerken zijn alle werkzaamheden die betrekking hebben op het plaatsen en afwerken van gipsplaten. Gyproc wordt voornamelijk gebruikt voor de bekleding van muren, voorzetwanden en plafonds, maar er zijn nog veel meer mogelijke doeleinden. Meestal worden Gyproc platen bevestigd op een metalen of houten structuur die aangebracht zijn aan de muur of het plafond.

Toepassingen

Plafonds

Voor de afwerking van plafonds zijn Gyproc platen ideaal. In plafonds kunnen ingewerkte gordijnholtes, schaduwvoegen, indirecte verlichting, ... voorzien worden.

Ingebouwde verlichting, ventilatie en isolatie is altijd mogelijk met een verlaagd plafond.

Scheidingswanden

Met Gyproc platen kunnen valse wanden of scheidingswanden gemaakt worden. Het is een gemakkelijke manier om uw ruimtes te herindelen.

De wanden kunnen indien nodig voorzien worden van geluidsisolatie. Het creëren van een scheidingswand is omwille van het lage gewicht constructief geen probleem.

Een extra pluspunt is dat deze wanden zeer makkelijk te verwijderen of te herplaatsen zijn indien nodig.

Voorzetwanden

Voorzetwanden kunnen geplaatst worden voor een bestaande muur waarbij de spouw kan opgevuld worden met isolatie tegen koude en/of geluid.

Waarom u best
kiest voor gyproc

Vraag hier uw offerte aan Offerte aanvragen

Gyproc is eerst en vooral zeer budgetvriendelijk, maar er zijn nog veel meer redenen waarom Gyproc de juiste keuze is voor uw project.

Milieuvriendelijk

Gyproc is 100% recycleerbaar en erg duurzaam. Deze gipsplaten bevatten geen schadelijke bestanddelen en zijn dus milieu- én mensvriendelijk.

brandvertragend

Gyproc bestaat voor meer dan 20% uit gekristalliseerd water waardoor het een brandwerende eigenschap heeft.

thermische en akoestische isolatie

Gyprocwanden zorgen voor thermische en akoestische isolatie. Op vlak van geluidswering scoren ze zelfs beter dan massieve muren.

direct klaar voor schilder of behangwerken

Omdat er amper water aan te pas komt, hoef je geen rekening te houden met lange droogtijden, wat zorgt voor een snel resultaat.

geschikt om zware voorwerpen op te hangen

Een groot voordeel van Gyproc platen is dat ze sterk genoeg zijn om zware voorwerpen aan te bevestigen.

Hoe wij de
gyproc plaatsen

Wilt u graag meer weten? Meer weten?

Wij staan voor goede kwaliteit en perfecte afwerking en daarom gebruiken wij standaard 4 x ABA-platen voor plafonds. Deze platen hebben afgeschuinde langse en kopse kanten wat resulteert in een egalere voegafwerking aan de 4 zijden. Hierdoor bekomen wij steeds een hoogwaardige afwerking. Bij gewone ABA-platen bestaat het risico op zichtbare naden bij het gebruik van up-lights en invallend zonlicht. Al onze offertes worden daarom steeds berekend op het gebruik van 4 X ABA-platen.

De langse en kopse kanten van de Gyproc platen worden gewapend met voegband, opgevoegd met de juiste specie. Dankzij deze methode wordt het risico op scheurvorming, ten gevolge van vervormingen die vaak voorkomen in de bouw, geminimaliseerd.

Vervolgens worden de naden met de hand opgevoegd. De langse naden worden verstevigd met glasvezelvoegband terwijl de kopse naden afgewerkt worden met papieren voegband. Uitspringende hoeken worden verstevigd en afgewerkt met metalen hoekbeschermers die eveneens worden opgevoegd met een daartoe bestemde specie.

Alle naden worden minstens 3 keer afgewerkt zodat men een egaal schilder- of behangoppervlak verkrijgt. Het gehele plafond krijgt nog een volledige finishlaag zodat alle oneffenheden weggewerkt worden met een vlak en egaal geheel als resultaat.